Delicious
Egyszerű.Finom.

MENÜ

Túrórolád

 

Hozzávalók:
25dkg túró
8dkg porcukor
3cs vaniliás cukor
2dl tej
10dkg vaj majd a végén
1cs zselatin fix

Elkészítés:
turmixoljk össze a hozzávalókat,maj keverjük bele a fixet.A masszát folpakkal kibélelt özgerinc formába töltjük,szorhatunk bele gyümölcsöt.A tetejét zárjuk le szörpbe mártott babapiskotával.ALAPOSAN HÜTSÜK LE!!!

Tanácsok:
A túró szárazságától függ,hogy kell e a 2dl tej vagy kevesebb is elég

Elkészítési idő: 30 perc

Somlói galuska



Hozzávalók:
Hozzávalók:
A sima piskótához:
3 egész tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál rétesliszt.

A kakaós piskótához:
3 egész tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál holland kakaópor (vagy más jó minőségű cukrozatlan kakaópor).

A diós piskótához:
3 egész tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál darált dió.

Elkészítés:
Elkészítés:
A piskóták készítése nagyjából megegyezik (természetesen külön-külön készítjük a tésztát a háromféle piskótához):
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, miközben fokozatosan, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Aztán a nagyon keményre vert fehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgákat, miközben tovább verjük a habot a habverővel. Végül laza mozdulatokkal, kanállal csomómentesen beleforgatjuk a habba a lisztet.
A kakaós piskótánál a lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, és a ezt a kakaós lisztet forgatjuk végül a tojáshabba.
A diós piskótánál pedig a liszttel összekevert diót dolgozzuk a habba végül.

A piskótát kétféleképpen süthetjük meg:

1.) A különböző piskótatésztákat egyenként egy-egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

2.) A háromféle tésztából egy evőkanállal váltakozó halmokat rakunk egymás mellé, aztán egymásra egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába vagy kisebb, magas falú tepsibe úgy, hogy mindig különböző tésztadarabok kerüljenek egymás mellé, aztán a tésztát előmelegített sütőben tűzpróbáig sütjük.

A megsült tésztát rácsra borítva kihűtjük.

Meggyel töltött kókuszgolyó



Hozzávalók:
Hozzávaló 6 személyre
50dkg darált háztartási keksz
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
1 dl tej
1 dl rum
5 dkg kakaópor
2 evőkanál baracklegvár
30 dkg kimagozott meggy {befőtt}

Elkészítés:
Arumot a meggyre öntjük, a kekszet meglocsoljuk a tejel. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beleteszük a kakaót,a lekvárt, a kókuszt és az áztatott kekszet. Jól összedolgozzuk, golyókat formálunk belöle, s a golyók közepébe 1-1 szem meggyet nyomunk.

 

Boci szelet



Hozzávalók:
Hozzávalók: 11 evőkanál kristálycukor, 11 evőkanál étolaj, 15 evőkanál tej, 15 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 4 tojás, 1 csomag sütőpor.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük. Fél kg túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihűlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.

 

Szavazás

Gyakran főz otthon?
igen
nem
inkább étteremben eszem
gyorsétteremben eszem
Asztali nézet