Delicious
Egyszerű.Finom.

MENÜ

Tárkonyos pulykaragu-leves



Hozzávalók:
40 dkg f.pulyka felsőcomb (de készíthetjük cs.combból,cs.mellből is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba,(lehet konzerv z.borsó és gomba is), 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.

Elkészítés:
A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk.Ap apróra vágott v.hagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk.Ezután a kockákra vágott zöldségek,majd a borsó és a gomba következik.Felengedjük húslével (kockából is készíthető),tejszín habarással besűrítjük.Apróra vágott z.petrezselymet,finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét,pici sót. Ha konzerv z.borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

Tanácsok:
Aki nem szereti a gombát,el is hagyhatja,attól még tartalmas és finom leves marad.
Kevés tejjel lehet még "lágyítani" a leves ízén.

Elkészítési idő: 60 perc

 

 

Zöldborsó leves


Hozzávalók:
Kb.fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv),
2-3 db sárgarépa,delikát vagy só,
nokedlihez:2-3 tojás,liszt,só.
rántáshoz:kb.2 k.liszt,pici olaj,p.paprika.

Elkészítés:
A z.borsót delikátos,vagy sós vízbe felteszem főni,majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát.Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítem a rántást kb.2 k.lisztből kevés olajjal,ha megpirult,pici p.paprikát adok hozzá,és besűrítem vele a levest.
A tojásokból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokdlit készítek,és beleszaggatom a levesbe (aki akarja külön is kifőzheti enyhén sós vízben),és ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves.
Ha konzervből,üveges borsóból készítem,akkor előbb a répát megfőzöm,beleszaggatom a nokedlit,majd a rántás jön,és csak utólag adom hozzá a borsót,mivel már meg van főve,hogy ne főjjön szét.

Tanácsok:
Szinte mindenki szereti ezt a könnyen elkészíthető,tartalmas levest.

Elkészítési idő: 30 perc

 

Tejfölös karfiol leves



Hozzávalók:
2 szál nagyobb sárgarépa
1 szál gyökér
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagyobb fej karfiol
1 doboz tejföl
(annak, aki nem diétázik 1 evőkanál liszt)

őröltbors
vegeta
1/2 leveskocka
őrölt pirospaprika
kevés étolaj

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinsztelem kicsit, utána pedig felöntöm vízzel.
Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.
Adok hozzá sót, vegetát, a 1/2 leveskockát is beledobom és fedő alatt elkezdem főzni. Amikor már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesemnek, és így főzöm tovább. Kicsit később még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot és a(ha nem diétázok, akkor a liszttel kikevert) tejfölt.
Összefőzöm, és kész a fincsi leves.

Tanácsok:
Egyik kedvenc levesem ez. Jó, mert mindenféle diéta levese lehet. Ha Norbi Update diétáját vesszük, akkor liszt nélkül, 1-es kódú.
Alacsony a kalória tartalma, de mégis laktató, jó ízű leves.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

Asztali nézet