Delicious
Egyszerű.Finom.

MENÜ

Hamis vadas csirkemell

 



Hozzávalók:
2 csapott evőkanál cukor
3 evőkanál olaj, vagy 5 dkg vaj
3 nagyobb sárgarépa
1-2 babérlevél
50 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál mustár
1 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
1. Cukrot olajon világosbarnára karamellizálom. A sárgarépát a reszelő durva fokán lereszelem, és hozzáadom, rádobom a babérlevelet, és lefedve párolom. Ajánlatos kis lángon, nehogy megkapja.
2. Csíkokra vágom a pulykamellet, azt is hozzáadom a répához, és megvárom míg a hús minden oldala kifehéredik. Ezután belekeverem a mustárt.
3. Felöntöm kevés vízzel. Ha megpuhult a csirkemell a tejfölt a liszttel simára keverem, és ezzel behabarom. Én úgy szeretem ha jó szaftos. Ha ezt kevésnek találod egy kis vízzel lehet még csalni.
4. Utolsó lépésként egy kis gondolatnyi sóval ízesítem, és kész.

Tanácsok:
Csigatésztát szoktam köretként főzni hozzá.
Ez egy gyors, és finom étel.

Elkészítési idő: 30 perc

 

Majorannás burgonyfőzelék

 



Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 dl tejföl
2 ek. olaj
1 ek. liszt
1 kk. reszelt hagyma
1 kk. majoránna

Elkészítés:
A megtisztított, felszeletelt burgonyát kevés sós vízben puhára főzünk. Világos rántással berántjuk, majd majorannával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és felforraljuk

Elkészítési idő: 60 perc

 

Halászlé


Hozzávalók:
1,6 kg ponty,
5 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 paprika,
2 evőkanál édesnemes pirospaprika

Elkészítés:
1. A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
3. Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

 

 

Grillezett pisztráng fűszeres tejföllel

 



Hozzávalók:
60 dkg pisztráng,
4 db burgonya,
2 dl tejföl,
1 evőkanál petrezselyem,
1 evőkanál metélőhagyma,
1 evőkanál kapor,
2 evőkanál bazsalikom,
1 evőkanál kapribogyó,
4 db fekete olívabogyó,
1 db paradicsom,
1 teáskanál szemes zöld bors,
3 db citrom,
60 g fűszervaj,
2 evőkanál repceolaj,
só,
bors,
alufólia.

Elkészítés:
A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába csomagolva parázson (sütőben 220 fokon) 30-40 perc alatt megsütjük.
A pisztrángot (belsejét is) alaposan megmossuk.
A petrezselymet, kaprot és bazsalikomot is megmossuk, a leveleket a szárról letépkedjük.
A citromokat felszeleteljük, a szeleteket félbe vágjuk.
A petrezselyem felével, a kaporral, a bazsalikommal és a citromdarabokkal megtöltjük a pisztrángot.
A metélőhagymát, petrezselym másik felét és a kimagozott olívabogyókat apróra vágjuk.
A paradicsomokat kb 1 percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk és apróra kockázzuk.
Mindezt a tejfölhöz keverjük.
Hozzáadjuk a kapribogyót és a zöldborsot.
Sóval, borssal ízesítjük.
A grillrácsot bekenjük az olajjal.
A pisztrángot ráfektetjük és mindkét oldalát ropogósra sütjük.
A burgonyákat kiszedjük a parázsból és kereszt irányban bevágjuk a tetejüket.
Egy kicsit megnyomjuk, hogy szétnyíljanak.
Lapos tányérra helyezzük.
Ráöntjük a fűszeres tejfölt és kaporral megszórjuk a tetejét.
A fűszervajat serpenyőben megfuttatjuk, és a burgonya mellé helyezett pisztrángot megkenjük vele.
Citromszeletekkel díszítjük.

 

Spagetti Giuseppe


Hozzávalók:
50dkg spagetti
30dkg gépsonka v sonka
20dkg gomba
20-25dkg sajt
10dkg vaj
5db főtt tojás
2,5dl félédes pezsgő v bor(a pezsgővel lágyabb az íz)
20dkg paradicsompüré
2 nagyobb paradicsom
só,fehér bors,bazsalikom,oregáno
szerecsendió,cukor

Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a spagettit,hideg vízben hűtjük,lecsepegtetjük.
Serpenyőben felforrósítjuk a vajat,beletesszük a megtisztított,szeletekre vágott gombát,a felkockázott sonkát és a paradicsomot.Sóval,csipetnyi cukorral,borssal,bazsalikommal és oregánóval ízesítjük.Összefőzzük.Fokozatosan hozzáöntjük a pezsgőt.Amikor ismét kezd sűrűsödni hozzáadjuk a kockára vágott,főtt tojásokat,és csipetnyi szerecsendiót.A raguval összekeverjük a spagetti tésztát,meg kóstoljuk,ha kell utána sózunk.Tűzálló tálba(tepsibe)tesszük.Megszórjuk a reszelt sajttal,és forró sütőben kb 20 percig sütjük.

 

Csirkemelles tésztasaláta


Hozzávalók:
25 dkg spagetti
2 szál sárgarépa
20 dkg grillezett csirkemell
20 dkg kínai kel
1 cikk zellergumó
20 dkg kígyóuborka
3 ek borecet

1 csipet cukor fehér bors
1 kevéske szójaszósz
3 ek olívalaj
2 ek apróra vágott metélőhagyma

Elkészítés:
A spagettit ketté tőrjük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra vágjuk, 2 percig forrásban levő vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.
A csirkehúst apró kockákra, a kínai kelt és a zellert csíkokra vágjuk.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és felszeleteljük.
A borecetet kikeverjük a szójaszósszal, sóval, cukorral, borssal, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat is.
A tésztát, a húst és a zöldségeket tálba rakjuk és beleforgatjuk az öntetbe. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Asztali nézet